Rommene

Dagali Hotel har 46 rom i ulike kategorier og av ulik størrelse, med plass til inntil 170 personer. Her finnes alt fra enkeltrom til store familierom med god plass til 6 personer. Eventyrrommene i hotellets eldste avdeling har rosemalte himmelsenger og interiør i gammel bondestil.

Fellesområder

Bli bedre kjent med Dagali Hotel. Spisesalen har panoramautsikt over Dagali og Numedalslågen og den sjarmerende historiske avdelingen er som et levende museum. Etter en god middag kan du slappe av i bar og salonger, spille biljard eller samles rundt et brettspill i peisestua.

Mat og drikke

Dagali Hotel er kjent for sitt gode kjøkken. Med utgangspunkt i tradisjonelle, norske retter og lokale skikker og råvarer disker vi alltid opp med noe godt. Aktive dager i fjellet gir god apetitt, la deg skjemme bort på Dagali Hotel.

Baren ligger i tilknytning til peisestue og salonger, her kan du kose deg med en drink etter en deilig middag.

Hotellets historie

Hotellet ligger like ved de gamle ferdselvsårene mellom øst- og vestland, der det i uminnelige tider har kommet langveisfarende forbi. Gamle sleper og drifteveier over Hardangervidda går i nærheten av bygda og disse stiene har vært i bruk ihvertfall siden Svartedauden, antakelig mye lenger. Dagali var siste utpost før den tøffe turen over fjellet, eller første tegn på sivilisasjon på veien ned igjen.

 

I Seterdalen, som går oppover langs Numedalslågen, lå setrene tett, med grønne havnehager og frodig fjellgras. Hit kom kyr fra hele Numedal hver sommer for å nytte de gode beitene, og Hardangervidda bød på både beiter, fisk og vilt for folket i bygda så vel som for langveisfarende. Her var også jernrik myrmalm som var med å legge grunnlaget for de tidlige bosetningen i området.

Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Foto: Hol Bygdemuseum

Bergensbanen og de første turistene

Da Bergensbanen ble bygget med stasjon på Geilo ble det enklere for «moderne» turister å komme hit. Den gang hørte Dagali til Uvdal kommune, men da det ble åpnet helårsvei fra Dagali til Geilo i 1936 ble også Dagali en del av reiselivseventyret i Hallingdal. Til sammenlikning var veien mot Uvdal, over Dagalifjell, vinterstengt frem til midt på 1970-tallet. I våre dager er de fleste veiene lett fremkommelige hele året.

Hotellet startet som pensjonat i 1935 og har senere blitt utvidet og drevet av familien Halland gjennom tre generasjoner. I hjertet av bygget ligger Hallandstugu, den gamle stua fra 1750-tallet, vel bevart og som et levende museum midt i hotellet.

 

Nytt vertskap i 2017

I 2017 er det klart for en ny epoke for Dagali Hotel, da tar Anne-Kristin og Christian  Aasberg over driften av hotellet, mens Familien Halland vil fremdeles være eiere.

Anne-Kristin og Christian traff hverandre på Dagali Hotel i påsken 1994 og det som startet som en ungdomsromanse viste seg å være begynnelsen på mye mer. Christian er oppvokst i Dagali, Anne-Kristin er innflytter og sammen driver de ski- og aktivitetssenteret Dagali Fjellpark.

 

Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv

Rom og fellesarealer

Dagali Hotel har 42 rom og plass til ca 80 gjester. Hotellet har mange store rom med plass for opp til 6 personer, så hele familien kan bo samlet. I den historiske avdelingen er det også noen rom med rosemaling og himmelseng.

Foruten den historiske peisestue har hotellet en stor festsal med dansegulv. Her er også en hyggelig peisestue og bar med alle rettigheter. Biljardrom, bordtennisrom og lekerom for de minste. Spisesalen er stor og lys og har en flott utsikt over bygda Dagali og mot Hardangervidda. Her er sitteplass til rundt 170 personer.

 

Mat og drikke

Kjøkkenet serverer ekte norsk mat. Her blir alt laget fra grunnen og med kjærlighet.

Frokostbordet er stort og rikholdig, du trenger en god start på dagen enten du skal på skitur eller på rafting. Her lager du også din egen lunsjpakke og får fylt opp termosen hvis du ønsker. I spisesalen med panoramautsikt over bygda og Numedalslågen serveres tre retters middag.

Vi setter vår ære i å gi deg et godt opphold, på Dagali Hotel skal du leve godt!

Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv

Dei turistane som kom til Hol i åra etter at jernbanen opna, kom ikkje for å sjå folkeliv og lokal kultur. Dei kom heller ikkje for å stå på ski i bakkene. Dei kom anten for å drive jakt og fiske eller for å oppleve frisk luft og urørt natur.

 

Hol i hundre år : historia om Hol i Hallingdal på 1900-talet

Kåre Olav Solhjell

Hjertelig velkommen til fjells!

Billedvev fra gamlestua

Her finner du Dagali:

...og aktivitetene du må få med deg når du er her

Dagali Hotel

Dagali Hotel - i hjertet av opplevelsene

Dagali Fjellpark - Ski- og aktivitetssenter

Løypekart Dagali Fjellpark (Custom)Dagali Fjellpark er et trivelig skisenter for hele familien med 5 lange bakker, pluss egen barnebakke og Norges lengste kjelkeløype.

www.dagalifjellpark.no

Serious Fun raftingsenter

Serious Fun raftingsenter tilbyr spennende raftingturer på Numedalslågen. Forskjelliut-av-kontoret-serious-fun-dagali-fjellpark-geilo-sommer (32 of 43) (Custom)ge turer for familier, grupper og tøffinger. Her finner du også villmarkscamp med badestamper, kanoer, bade- og fiskemuligheter, samt overnatting. Hos Serious Fun kan du også være med på paintball og teambuilding.

www.seriousfun.no

Dagaliopplevelser

gokart-dagali-opplevelserDagaliopplevelser byr på raftingturer og elvebrett, paintball, rappellering, gokartbane og andre motoraktiviteter om sommeren. Vinterstid kan du prøve snøscooter på bane eller bli med på en snøscootersafari. Her kan du også prøve deg som rallysjåfør med bil på isbaner.

www.dagaliopplevelser.no

Geilo Husky camp - Geilo

Geilo Husky byr på runder på 5 og 10 kilometer ut fra sin huskycamp på. Lær å kjøre ditt eget hundespann og bli kjent med hundekjørernes liv i campen etterpå.

 

 

www.geilo-husky.com

Geilo sentrum

Foto: Emile HolbaI Geilo sentrum finner du togstasjonen der Bergensbanen stopper, i tillegg til et trivelig sentrum med med en rekke sjarmerende butikker og og spisesteder. I løpet av året foregår det mange spennende arrangement i Geilo sentrum.

www.geilo.no (arrangement og informasjon om Geilo)

www.nsb.no (togruter og billettbestilling)

Joker Dagali

joker-logoPå Joker-butikken i Dagali finner du det meste du trenger for oppholdet på fjellet, enten det er Kvikk-Lunsj, skismurning og ullundertøy eller fiskestang og agn til fisketuren. Butikken fungerer også som turistinformasjon og har et godt utvalg av kart og brosjyrer om nærområdet.

https://joker.no/Finn-butikk/Joker-Dagali/

Full On

juving-full-on-dagali-fjellpark-sommer (Medium)Full On har base på Geilo og tilbyr rafting og kajakkskole i Dagali, samt juvvandring i Ølmosjuvet i Uvdal.

 

 

www.fullon.no

KONFERANSE OG GRUPPER

Vi lager et eventyrlig arrangement for dere. Lang erfaring med firmaevent, klasseturer og idrettslag.

Sammen med lokale aktivitetsbedrifter kan vi sette sammen unike og prisgunstige pakker med spennende opplevelser – hele året. Kontakt oss i dag for et tilbud!

TA KONTAKT!

13 + 7 =

Dagali Hotel

Bygdevegen 90
3588 Dagali
Norge

 

Org. nr: 918097708

© 2016 Dagali Hotel Drift AS

Kart