Rommene

Dagali Hotel har 45 rom i ulike kategorier og av ulik størrelse, normalt med plass til 80 personer. Her finnes alt fra enkeltrom til store familierom med god plass til 6 personer. I hotellets eldste avdeling har rommene interiør i gammel bondestil  med rosemalte detaljer.

På noen rom er det tillatt å ha med hund, men må forhåndsbestilles.

Fellesområder

Spisesalen har panoramautsikt over Dagali og Numedalslågen. Den sjarmerende historiske avdelingen er som et levende museum. Etter en god middag kan du slappe av i bar og salonger, spille biljard eller samles rundt et brettspill i peisestua.

Mat og drikke

Dagali Hotel er kjent for sitt gode kjøkken. Med utgangspunkt i tradisjonelle, norske retter og lokale skikker og råvarer disker vi alltid opp med noe godt. Aktive dager i fjellet gir god apetitt, la deg skjemme bort på Dagali Hotel.

Baren ligger i tilknytning til peisestue og salonger, her kan du kose deg med en drink etter en deilig middag.

Hotellets historie

Hotellet ligger like ved de gamle ferdselvsårene mellom øst- og vestland, der det i uminnelige tider har kommet langveisfarende forbi. Gamle sleper og drifteveier over Hardangervidda går i nærheten av bygda og disse stiene har vært i bruk ihvertfall siden Svartedauden, antakelig mye lenger. Dagali var siste utpost før den tøffe turen over fjellet, eller første tegn på sivilisasjon på veien ned igjen.

 

I Seterdalen, som går oppover langs Numedalslågen, lå setrene tett, med grønne havnehager og frodig fjellgras. Hit kom kyr fra hele Numedal hver sommer for å nytte de gode beitene, og Hardangervidda bød på både beiter, fisk og vilt for folket i bygda så vel som for langveisfarende. Her var også jernrik myrmalm som var med å legge grunnlaget for de tidlige bosetningen i området.

Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Foto: Hol Bygdemuseum

Bergensbanen og de første turistene

Da Bergensbanen ble bygget med stasjon på Geilo ble det enklere for «moderne» turister å komme hit. Den gang hørte Dagali til Uvdal kommune, men da det ble åpnet helårsvei fra Dagali til Geilo i 1936 ble også Dagali en del av reiselivseventyret i Hallingdal. Til sammenlikning var veien mot Uvdal, over Dagalifjell, vinterstengt frem til midt på 1970-tallet. I våre dager er de fleste veiene lett fremkommelige hele året.

 

Hotellet startet som pensjonat i 1935 og har senere blitt utvidet og drevet av familien Halland gjennom tre generasjoner. I hjertet av bygget ligger Hallandstugu, den gamle stua fra 1750-tallet, vel bevart og som et levende museum midt i hotellet.

 

Vertskapet

Ole er en allsidig mann og du ser han over alt på hotellet, både inne og ute. Hans hobby er veteranbiler og gamle traktorer.

Kirsten er husets frue og hun har en finger med i alt som foregår på hotellet. Hennes hobby er veving og fiske.

 

Kirsten og Ole tar godt imot deg på Dagali Hotel
Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv

Rom og fellesarealer

Dagali Hotel har 45 rom og plass til ca 80 gjester. Hotellet har mange store rom med plass for opp til 6 personer, så hele familien kan bo samlet. I den historiske avdelingen er det også noen rom med rosemaling og himmelseng.

 

Foruten den historiske peisestue har hotellet en stor festsal med dansegulv. Her er også en hyggelig peisestue og bar med alle rettigheter. Biljardrom, bordtennisrom og lekerom for de minste. Spisesalen er stor og lys og har en flott utsikt over bygda Dagali og mot Hardangervidda. Her er sitteplass til rundt 170 personer.

 

Mat og drikke

Kjøkkenet serverer ekte norsk mat. Her blir alt laget fra grunnen og med kjærlighet.

 

Frokostbordet er stort og rikholdig, du trenger en god start på dagen enten du skal på skitur eller på rafting. Her lager du også din egen lunsjpakke og får fylt opp termosen hvis du ønsker (matpakke og termos er ikke inkludert i alle pensjonsprisene). I spisesalen med panoramautsikt over bygda og Numedalslågen serveres tre retters middag.

Vi setter vår ære i å gi deg et godt opphold, på Dagali Hotel skal du leve godt!

Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Dagali og områdene rundt Hardangervidda og Hallingskarvet byr på uendelige muligheter for friluftsliv
Dei turistane som kom til Hol i åra etter at jernbanen opna, kom ikkje for å sjå folkeliv og lokal kultur. Dei kom heller ikkje for å stå på ski i bakkene. Dei kom anten for å drive jakt og fiske eller for å oppleve frisk luft og urørt natur.

  Hol i hundre år : historia om Hol i Hallingdal på 1900-talet

Kåre Olav Solhjell

Hjertelig velkommen til fjells!

Billedvev fra gamlestua

Dagali Hotel

Bygdevegen 90
3588 Dagali
Norge

Org. nr: 947310984  

© 2016 Dagali Hotel

 

Tripadvisor review knapp for Dagali Hotel